Mida Juku pole õppinud, seda Juhan ei tea

Posted by

Täna möönis pesamuna, et üks tema õpetajatest kuidagi moodi on leidnud tema kõige nõrgema koha. Nimelt poolgeeniusest “Shelly” ei tea siiamaani kuude õiget järjestust.

Mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea
Argipäev

Samal ajal on ta teinud õpetajatate töö koolis raskeks oma teaduslike faktidega õpitavast teooriast keset õppetunde.

Mäletan, et ise ma õppisin 12 kuud selgeks esimeses klassis…. just see tuupimine kontrolltööks on eredalt mälus. Ning lapsepõlvekodus olid kõikidel seintel igat tüüpi postrid kaheteistkümne kuuga. Muidugi pidi see selgeks saama iseenesest.

Kuid meie pesamuna on sellest õppetunnist kuidagi ilma jäänud. Hiiglaslikke posterkalendreid pole me tõepoolest seintele riputatud.  Ainukene paberist kalender elutseb magamistoa kummutil. Ka sellel imearmsal pisikesel komnurksel kalendril pole kõik kuud ühe lehe peal nähtaval, vaid peab iga päev numbri ja kuude lehti vahetama.

Kuupäeva näit on ka igapäevaselt kõikidel ekraanidel nähtav: arvutites, telefonides, PlayStationis, käekelladel jne.

Igapäevaliselt suhtleme pesamunaga kogu aeg teemadel, mis koolis on õpitud a´la “Mida uut koolis õppisite?” – “Eehhh. Midagi!” – Pikemal detailide uurimisel on ikka tulnud välja, et tegelikult ikkagi õpivad lapsed kogu aeg koolis midagi, mis pesamuna jaoks tegelikult polegi midagi uut.

Kuidas siis kalendrikuud pole veel 14 aastasel pesamunal selged? Pärast lasteaia lõpupidu Eestis, istusime lennukile ja lendasime Inglismaale, kus laps alustas kooliteed otse kolmandast klassis. Lasteaias arvatavasti kuude õppimine ununes. Ja Inglismaal õppisid kõik lapsed kuude järjestust enne tema tulekut. Terve aasta uues koolis keskendusime keelevahetusele ja kohanemisele uues keskkonnas, mis lõppkokkuvõttes läks superhästi…. Kuid tavalise kuude järjestuse unustasime kõik ära.

Asja saame parandada vais sellega, et sel aastal jõuludeks tellime jõuluvanalt pesamunale hiiglasliku postri kalendrikuudega!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.